ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A nyolcadik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja ki együttes erővel a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. „A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója” és a „A Dal 2019 Felfedezettje” elismerések mellett lesz online Akusztik Dalverseny, valamint „A Dal 2019 nyertese” képviselheti Magyarországot Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, májusban.Az elmúlt hét évad sikerét bizonyítja, hogy az előadók és a zeneszerzők számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták 2018. szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre: ezt jelzi a pályázatra idén beérkezett 416 dal is, melyből 30 jutott be az élő adásokba.

ZSŰRI

Négytagú zsűri véleményezi a dalokat.

Both Miklós - Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője (negyedik alkalommal mond véleményt)
Mező Misi - a Magna Cum Laude énekes-gitárosa (másodszor tér vissza)

mellettük két új zsűritagot köszönthetnek a nézők:
Vincze Lilla - zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár
Nagy Feró - énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembereMŰSORVEZETŐK

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Fehérvári Gábor Alfréd kapta meg ezt a feladatot, ám most új műsorvezető társsal köszönti a Duna Televízió és a Duna World nézőit hétről hétre: Dallos Bogi neve a műsor minden rajongójának ismerős lehet, hiszen az énekes-műsorvezető a dalválasztó-show három korábbi szériájában is versenyzőként állt a színpadon.

A két fiatal tehetségnek nem ez az első közös munkája, hiszen 2018 őszén egy régi nagy slágert, az Első Emelet 'Csakazértis szerelem!' című dalát alakították duetté, amelyhez izgalmas klip is készült.SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A műsorvezető páros a 2018. december 3-ai sajtótájékoztatón jelentette be A Dal 2019 mezőnyébe beválasztott 30 dalt.FOTÓZÁS
Fotók:

VIDEÓKLAP TETEJE