A dalválasztó show-t immár hetedik alkalommal rendezi meg a közmédia.

Az elmúlt hat évad sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan műsorra, amelyben Magyarország legjobb dala kerül kiválasztásra. A Dalból minden induló másképp profitál, az előadók és a zeneszerzők már számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre: ezt jelzi a pályázatra most beérkezett több mint 350 dal is.A Dal-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni:
'A Dal 2018 Legjobb Dalszövege' és a 'A Dal 2018 Felfedezettje' elismerések mellett lesz online Akusztik Dalverseny, valamint 'A Dal 2018 nyertese' képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban.

A Dal 2018 élő adásait január 20-tól, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. Az, hogy melyik lesz Magyarország legjobb dala, a február 24-i döntőben derül majd ki.
Ezt megelőzően, január 6-án és 13-án látható A Dal elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatait bemutató összeállítás.
Négytagú zsűri véleményezi a dalokat.

Frenreisz Károly - az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész
Both Miklós - Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő, a világ egyedüli gitárprímása
Ők idén immár harmadszor mondanak véleményt,

mellettük két új zsűritagot köszönthetnek a nézők:

Schell Judit - Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes művész
Mező Misi - a Magna Cum Laude énekes-gitárosaEbben az évben új műsorvezetőkkel indul a dalválasztó show: Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie várják majd a Duna Televízió nézőit hétről hétre. Nem ez lesz az első közös munkájuk, hiszen a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált együtt közvetítették Kijevből.A Dal 2018 sajtótájékoztatóját 2017. december 6-án tartották meg a budapesti Akvárium Klubban, ahol bemutatták a harminc elődöntős produkciót az új műsorvezetők debütálásával.
Képek:Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. január 22.

Legutóbbi frissítés: 2018. január 18.
Videók:

Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. január 22.
Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. január 28.
Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. február 14.
Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. február 21.
Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. február 18.
Képek:

Legutóbbi frissítés: 2018. február 25.
lap teteje