ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A Duna Televízió ismét nézőivel közösen keresi az év magyar slágerét, amelyet 2020-ban egy ország dúdol majd. A műsor készítői ezúttal közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik.

A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A kilencedik alkalommal látható dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója”, „A Dal 2020 Felfedezettje” és „A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele” elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

Az idei pályázatra minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett.

ZSŰRI

Négytagú zsűri véleményezi a dalokat.

Vincze Lilla - zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár (másodszor tagja a zsűrinek)
Nagy Feró - énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere (másodszor tagja a zsűrinek)

mellettük két új zsűritagot köszönthetnek a nézők:
Pély Barna - artisjus díjas énekes-gitáros-zeneszerző
Apáti Bence - táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatójaMŰSORVEZETŐK

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Fehérvári Gábor Alfréd kapta meg ezt a feladatot, ám akárcsak tavaly, most új műsorvezető társsal köszönti a Duna Televízió és a Duna World nézőit hétről hétre, aki nem más, mint Rókusfalvy Lili.

A két fiatalnak nem ez az első közös munkája, hiszen a 2019 évi Magyarország szépe döntőjét is együtt vezették.SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A műsorvezető páros a 2019. december 17-i sajtótájékoztatón jelentette be A Dal 2020 mezőnyébe beválasztott 30 dalt.FOTÓZÁSVIDEÓKLAP TETEJE