Párbajt nyert a győri Fehérvári Gábor Alfréd a Rising Starban!


Továbbjutott a Rising Starban a győri Fehérvári Gábor Alfréd vasárnap este. A tehetségkutató mind a négy zsűritagja igennel szavazott a produkciójára, és ami a legfontosabb: a közönséget is meggyőzte.


Vasárnap, 20.22

- Leírhatatlan, amit érzek, nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutottam. Mindenkinek köszönöm a támogatást! Azt viszont sajnálom, hogy párbajtársam, Abbe nem jön tovább a versenyben, fantasztikus énekesnek tartom - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak a győzelem után Alfréd.



A győri énekesnek nehéz feladat jutott azzal, hogy a párbajban másodikként lépett színpadra. Ellenfele, Abbe Lewis ugyanis magas, 70 százalékot ért el a produkciójával, ez pedig azt jelentette: Alfrédnak legalább 71 százalékon kell végeznie a továbbjutáshoz. Két percen belül sikerült megugrani a küszöböt.

Alfréd a Kings Of Leon Use Somebody című dalát énekelte, olyan átéléssel, hogy az egyik zsűritag, Mező Misi már az első másodpercekben igennel voksolt rá.

Végül a többi ítész és a nézők egészen 76 százalékig vitték Alfrédot a szavazataikkal, aki így bekerült a legjobb tizenkét versenyző közé.

Előadása után, a zsűri értékelésben elhangzott: ˝Alfréd hangjában benne van a jövő, a fejlődés lehetősége, igazi tehetség˝, ˝Kivédhetetlen vagy, bárhol támadsz, célba találsz. Becsukom a szemem, úgy hallgatlak, és mindent elfelejtek.˝


Vasárnap, 16.10

Elértük vasárnap délután Alfrédot egy rövid hangulatjelentésre a Rising Star stúdiójában:

- Még nem izgulok, persze egész nap van bennem egy folyamatos feszültség, és ahogy eljön az adás kezdete, ez fokozódik majd - mondta a kisalfold.hu-nak Alfréd - Most végeztem a főpróbával, hamarosan megyek átöltözni, majd énektanárral még átvesszük a dalt, utána már csak fejben szeretnék hangolódni - folytatta.

- A zene nem elválaszt, hanem összehoz mindenkit, így van ez most a stúdióban is: a párbajozó partnerek között sincs feszültség - tette hozzá Alfréd. A győri énekes elárulta, jobban örült volna egy olyan ellenfélnek a párbajban, akivel semmiféle közös vonása sincs. Abbe Lewissal ugyanis többször beszélgetett, és nagyon szimpatikus versenyzőnek tartja. Ezzel együtt, ha eljön az idő, Alfrédnak csak magára kell koncentrálnia a színpadon.

- Zseniális a dalom, és szeretném teljesen átérezni, átadni a közönségnek. Ha ez sikerül, akkor úgy érzem, tovább kell jutnom - mondta Alfréd.


Szombaton írtuk:

A Rising Star válogatói után huszonnégyen kaptak lehetőséget arra, hogy újra énekeljenek a TV2 tehetségkutatójában, közülük azonban csak tizenketten folytathatják a műsort. A nézők és a négytagú zsűri két vasárnap alatt felezi meg a mezőnyt. Az első párbajadás vasárnap este lesz, a győri Fehérvári Gábor Alfréd is színpadra áll.

– Mindennap készülök a párbajra, otthon is úgy gyakorolok, mintha a műsorban lennék. Az a célom, hogy vasárnap ne a dal technikai részére koncentráljak, hanem teljesen átéljem az előadást. Egy külföldi zenekar számát éneklem majd, különleges átdolgozásban – árulta el a kisalfold.hu-nak Alfréd.



A győri fiatal nincs könnyű helyzetben, ami a felkészülést illeti. Alfréd egy építőipari cégnél dolgozik asszisztensként, a tehetségkutató mellett a munkahelyén is meg kell felelnie a hétköznapokban. – Egy pillanatra sem ereszthetek le, egyik helyen sem eshetek ki a ritmusból. Nehéz ez az időszak, de az elejétől tudtam, hogy mit vállalok – mondta az énekes, akiről kiderült, a konyhában is otthon van. – Nem szeretek étteremből rendelni, pénzkidobásnak tartom, inkább főzök. A praktikusság a fő szempont mostanában: gyorsan elkészíthető legyen és két napra is elég – mesélte.

Alfréd ellenfelének Abbe Lewist kapta a párbajban, de nem kezdett esélylatolgatásba, inkább a saját feladatára koncentrált.

– Szeretném, ha a közönségnek az számítana, én hogyan énekelek. Ha megérinti őket az előadásom, támogassanak a szavazatukkal, de ha elrontom, küldjenek haza. Két perc alatt nehéz megfogni az embereket, ám úgy szeretném előadni a dalt, hogy a végén a nézők azt is elfelejtsék, a kanapéjuk melyik sarkán ülnek – zárta Alfréd.



A Rising Starban továbbra is az ingyenes mobilalkalmazáson keresztül szavazhatnak a nézők. A párbajokból azok a versenyzők jutnak tovább, akiket a közönség és a zsűri nagyobb százalékban támogat.

Az eredményről beszámolunk.



Megjelent: 2014. november 29-30. - kisalfold.hu, fotók: TV2



lap teteje