ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A nézettségi rekordokat döntő előző évad sikerei után még ugyabban az évben, 2022 őszén visszatér a képernyőre szombat esténként a tévénézők egyik kedvenc szórakoztató, zenés műsora. A Csináljuk a fesztivált! új adásaiban változást jelent, hogy évtizedek helyett zenei korszakok adják a tematikát.

A műsorformátum lényege maradt, azaz napjaink ikonjai és sztárjai dolgozzák fel a korszakok slágereit egészen a 2000-es évekig. Az egyes korszakok adásaiból, a zsűri és a stúdió-közönség pontjai alapján (1-től 10-ig adható pontszám) juthatnak tovább produkciók.

A műsor történetében először, meglepetésként két nagyszabású különkiadás is várja idén a nézőket. A karácsonyi adás extra produkciókkal köszönti a szeretet ünnepét, a szilveszteri adás pedig már versenyprodukciókkal, de annál nagyobb lendülettel adja meg az évvége alaphangulatát.

Az elődöntőkből (Aranykor, Beatkorszak, Popzene hajnala, Bulislágerek, Újhullám) 6-6 dal jut tovább a 3 középdöntőbe, melyekből a legtöbb szavazatot bezsebelő 3-3 dal megy tovább a döntőbe, amelyben végül kiderül, melyik lesz az évszázad slágere.

ZSŰRI

A látványos zenés műsor zsűrije is megújult.
Korda György és Balázs Klári, Feke Pál, Balázs Andi és Nagy Bogi mellé a Kossuth-díjas rockzenész, zeneszerző, Frenreisz Károly, a nagy múltú rockzenekarok, a Metro, az LGT és a Skorpió alapító tagja csatlakozik, hogy hétről-hétre értékelje a szuperprodukció előadóit és aki 1965 óta meghatározó alakja a magyar könnyűzenei életnek, így sok személyes történetet és páratlan szakmai hozzáértést ad hozzá a műsorhoz.A hetedik zsűritag szerepét a nézők öltik magukra, akik a helyszínen szavaznak.

MŰSORVEZETŐK

A nagyszabású show-műsor két házigazdája Rókusfalvy Lili és Fodor Imre.


Fotó: MTVA

GYERE ŐRÜLT

A műsorban Freddie az Edda Gyere őrült című dalát adja elő.

Az Edda hatodik lemezén jelent meg a Gyere őrült, ami azért fontos album, mert ekkor jelent meg az új Edda hangzás. A lemez megjelenése után Csillag Endre külföldre utazott és a helyét a nagyszerű gitáros, Alapi István vette át.

KÉPEK: Promo


VIDEÓK: Játék
KÉPEK: Játék
A POPZENE HAJNALA (80-as évek)A zsűri döntése alapján az élen hármas holtverseny alakult ki, a Gyere őrült a harmadik legmagasabb pontot kapta (58). A helyi közönség is szerette Freddie-t, aki az összesített lista szerint 4. helyen továbbjutott, mely az jelenti, hogy a középdöntőben is láthatjuk a produkciót.VIDEÓK: Gyere őrült - Elődöntős produkció | werk
KÉPEK: Elődöntős produkció | werk


A középdöntőből már csak 3 dal juthat a döntőbe. Freddie a zsűritől 57 pontot kapott, mely ugyan ezúttal is a harmadik legmagasabb pontszám volt, de az élen hármas holtverseny alakult ki és végül a közönségszavazattal sem tudott dobogóra kerülni, így véget ért számára a Csináljuk a fesztivált.
A produkció egyedi, különleges és látványos volt, megnéztük volna még egyszer...
Köszönjük és szeretettel gratulálunk.VIDEÓK: Középdöntős produkció
KÉPEK: Középdöntős produkció


LAP TETEJE