2016-ban zenei díjat alapított a Petőfi Rádió, amelyet minden évben a hazai könnyűzene elismerésre méltó szereplői vehetnek át az alábbi kategóriákban:
Az év dala * Az év együttese * Az év női előadója * Az év férfi előadója * Az év videoklipje * Az év felfedezettje * Az év koncertje * Az év DJ-je.



A nominálás alapját a Petőfi Rádió 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott, 150 magyar dala képezte. A 200 fős, szakmai testület (az elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló Akadémia) ebből a 150 dalból, illetve a dalok előadói közül választotta ki a kategóriák 5-5 jelöltjét.

A jelöltekre május 20. és június 20. között a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon szavazhatott a közönség, és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szakmai szavazók és a közönség szavazatainak összesége adja. Ugyancsak a Petőfi Zenei Díj gálán adják át a Petőfi életműdíját is.

A szervezők fontosnak tartják, hogy az eredmény az utolsó pillanatig titokban maradjon, ezért a borítékok kibontásáig azt kizárólag a szavazást felügyelő közjegyző tudhatja majd.
A nagyszabású gálát június 28-án, a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján, Sopronban rendezték meg.



'Az év felfedezettje' kategória győztese Freddie és a Fran Palermo.

klikk a képre az adott oldal megnyitásához

Videók


Képek



lap teteje