Karácsonyi sztárfellépőnek hívták a győri énekest Csillagkútra


Az első saját dala a slágerlisták élén landolt, legújabb szerzeménye pedig az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján versenyez. A győri Fehérvári Gábor Alfréd mozgalmas évet zár, előtte még a TV2 napi sorozatában is feltűnik.


Együtt forgatott a Jóban Rosszban stábjával a győri Fehérvári Gábor Alfréd, a karácsonyi buliról szóló jeleneteket kedden és szerdán láthatják a TV2 napi sorozatának nézői.

Az énekes saját magát alakította Csillagkúton, az est egyik sztárfellépőjeként szerepelt a kamerák előtt. "Sorozatszínész biztosan nem leszek, attól nem kell tartani. Nem nekem való feladat, de voltak részei a forgatásnak, amit élveztem" – árulta el a kisalfold.hu-nak Alfréd.


Czibi Norbi, Singh Viki és Fehérvári Gábor Alfréd a forgatáson. Az énekesek saját magukat alakították a Jóban Rosszban című sorozatban. Fotók: TV2

Tavaly ilyenkor még a Rising Star tehetségkutatóban menetelt Alfréd, ahol a döntőben a negyedik helyen végzett. A show-műsor ugródeszkának bevált, a zenében szakavatott emberek felfigyeltek rá. Idén februárban megjelent első saját száma, a Mary Joe, ami aztán a slágerlisták élére repült, a nyár dalának is megválasztották. A videoklipje május óta már kiemelkedő, több mint kétmilliós nézettségnél tart a YouTube-on.

"Nagyon mesébe illő ez a szereplés, különösen kezdő előadóként. Érdekes ugyanakkor, hogy mennyi idő kell egy dalnak ahhoz, hogy „beérjen" és a fellépési lehetőségek is jöjjenek. A tavaszi szezonról lemaradtam, majd két hónap múlva, miután a rádiók már-már rongyosra játszották a Mary Joe-t, júliustól elindult egy dömping. Fellépésekben nagyon erős volt a nyár és az ősz: akusztikus trióban, teljes zenekarral is játszottam. Egyre magabiztosabb vagyok a színpadon, egy szál gitárral is jól érzem magam. Örülök annak, hogy akkor is teltházasra sikerült az est, ha egyedül léptem fel" – mesélte Alfréd.



A színpadi rutin jövőre különösen fontos lesz, mert a győri énekes – művésznevén Freddie - Pioneer című dalát beválasztották az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának legjobb harminc produkciója közé. A dalválasztó show január 23-án indul majd a Dunán. "Izgatottan várom az elődöntőt, másképp élem meg, mint a tehetségkutatót, hiszen itt a saját dalom versenyez, amit Szabó Zével és Csarnai Borbálával készítettünk. A Pioneer az eredetiségről szól, arról, hogy merjünk különbözni, ne álljunk be a sorba, büszkén vállaljuk értékrendünket." – mondta Alfréd.

Az énekes négy napot tölt majd Győrben az ünnepek alatt, a családjárás után azonban újra irány a főváros: az új dalon is dolgozni kell még, hogy aztán Európa színpada legyen a cél.



Megjelent: 2015. december 22. - kisalfold.hu



Kapcsolódó oldalak:
> Mary Joe - videoklip, dalszöveg, képek, interjúk
> Pioneer - videoklip, dalszöveg, képek, interjúk
> Aktív riport a Jóban Rosszban forgatásról




lap teteje