Tel-Avivban rendezik meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivált, melynek mottója 'Dare to Dream', azaz 'Merj álmodni'.Két elődöntőt (2019. május 14. és 16.) követően a döntő 2019. május 18-án lesz.
Hazánkat a versenyben Pápai Joci képviseli Az én apám c. dalával.

Az előző két évhez hasonlóan Fehérvári Gábor Alfréd Rátonyi Krisztával fogja kommentátorként közvetíteni az eseményeket.
Kiválasztásra kerültek minden országban a zsűritagok, hazánkból az alábbiak szavazhatnak, mint szakmai grémium:

Borcsik Attila (Izil) (48) a Petőfi rádió zenei vezetője, zenei kurátor - a zsűri elnöke
Korsós Judit (Lola) (30) énekes, műsorvezető, A Dal résztvevője 2005-ben és 2008-ban
Patkó Béla (Kiki) (61) előadóművész, énekes, az Első emelet együttes alapítója
Szepesi Mátyás (43) énekes dalszerző, szövegíró, A Dal 2019-ben a Konyha zenekar frontembere
Wolf Kati (44) énekes, előadóművész, a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál nagy reménysége
A hivatalos sajtótájékoztatót 2019. április 30-án tartották a budapesti KIOSK Étteremben.

Az MTI kérdésére Pápai Joci, aki hazánkat fogja képviselni 'Az én apám' című dalával, elmondta, hogy egyedül fog állni a tel-avivi színpadon, a produkcióban szereplő két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül fogja támogatni. "Próbáltuk tartani magunkat a már kialakult koncepcióhoz, szerintem ami kicsiben jól működött, annak nagyban is működnie kell." – tette hozzá.

Mint elhangzott, Pápai Joci Az én apám című dalhoz kapcsolódva az MTVA-val közösen fotópályázatot hirdetett, bárki beküldhetett fényképet édesapjáról, és apák is magukról. A több száz beküldött fotó közül mintegy ötvenet választottak ki, ezek várhatóan beépülnek a produkció színpadi látványvilágába.

Fotó: MTVA / Zih Zsolt

A Duna Televízió a május 14-i és 16-i elődöntőt, valamint a 18-i döntőt is élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével. Előtte 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével. Ebben a nézők nyomon követhetik Pápai Joci útját A Dal 2019 döntőjétől az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáig, és megismerkedhetnek a többi ország versenyzőivel is.

Freddie a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nézők A Dal Instagram- és Facebook-oldalán keresztül minden fontos pillanatban ott lehetnek Pápai Jocival Tel-Avivban. Folyamatosan frissülő információk kerülnek a mediaklikk.hu/adal oldalra is.


KÉPEK
Sajtótájékoztató

CIKKEK
Két hónapig az ágyat nyomta Freddie (Lokál)
Fájdalommal küzd Freddie (borsonline)

VIDEÓK
Sajtótájékoztató - ÉLŐ közvetítés (Magyar Eurovíziós Fanklub)
"Van egy óriási varázsa" (A Dal)
Eurovíziós sajtótájékoztató (M2 Petőfi TV, Én vagyok itt)
Elbúcsúzott a rajongóktól Pápai Joci (M1 Híradó)
Izraelben 2019 a Magyarországi Kulturális Év, ennek részeként az Eurovíziós Dalfesztivál indulását 2019. május 11-én, szombat este egy, az Art Clubban megrendezett hatalmas bulival ünnepelték az idei eurovíziós résztvevőkkel, a mesés EuroFalsh tánccsoporttal, DJ-kel.

Az eurovíziós küldöttségek nagy nyitó party-ján a hazánkat képviselő Pápai Jocihoz és vokalistáihoz, már csatlakozott az aznap kiutazó kommentátor párosunk is, Freddie és Rátonyi Kriszta.
KÉPEK
Hungarian Opening Party
Fotó: Rátonyi Kriszta
Fotó: Fehérvári Gábor Alfréd

Az 1. elődöntőben 17 ország képviseltette magát, Pápai Joci 'Az én apám' c. dalával hetedikként lépett színpadra. Az elődöntőből a nemzeti zsűrik, valamint a közönség szavazatainak összesítése után kialakult sorrend szerinti első tíz produkció jutott be a szombati végső megmérettetésbe. Az elmúlt 8 évben mindig ott voltunk a döntőben, ezúttal azonban sajnos ez nem sikerült, annak ellenére, hogy Joci és két vokalistája mindent megtettek a cél érdekében.Kapcsolódó oldalak:
Eurovízió 2017 - kommentátor
Eurovízió 2016 - hazánk képviselője a Pioneer c. dallal


LAP TETEJE